Известие

Collapse
No announcement yet.

еднакви ли са ЕКУ тата на 155 1.7 и 1.8 8v?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• еднакви ли са ЕКУ тата на 155 1.7 и 1.8 8v?

Здравейте колеги! Може ли да си сменя ЕКУ-то на моята 155 1.7 с такова от 1.8? Вече си намерих благодарения на колегата Недко, обаче се сетих, че може да са различни.Някой дали го е правил вече?:
    sigpicЕХ-alfa romeo 155 1.7t.s 8v с АГУ

Първоначално публикувано от mont78 Покажи съобщение
    Здравейте колеги! Може ли да си сменя ЕКУ-то на моята 155 1.7 с такова от 1.8? Вече си намерих благодарения на колегата Недко, обаче се сетих, че може да са различни.Някой дали го е правил вече?:
    Ми едната има вариатор а другата не, сам си отговори дали са еднакви.
    Fiat Punto 1.4GT 1996
    Hyundai Tucson 2.0 2007
    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Различни са
      Arena Coast Customs

Comment

Хм, и аз щях да питам същото, защото на една диагностика в ДинЕкспрес ми заявиха (и го видях с очите си на екрана на тестера), че моята 1.8 е с комп от 1.7 ... Но пък вариатора сработва (или поне соленоида му) ... Интересен казус, а ?
        155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
        Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Не знам колега на какво казвате ЕКУ ,но ако е компютъра мога веднага да ти подаря един за 1,7 94 година без код на ключа старото купе
          155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщение
            Не знам колега на какво казвате ЕКУ ,но ако е компютъра мога веднага да ти подаря един за 1,7 94 година без код на ключа старото купе
            ВЗЕМАМ ГО!!!!Имаш лично!!!!
            БЛАГОДАРЯ!!!!!!!
            Last edited by mont78; d.m.y г., 09:34.
            sigpicЕХ-alfa romeo 155 1.7t.s 8v с АГУ

Comment

На вс. 155 8в. без имобилаизер,1.7 , 1.8 , 2.0 екуто са еднакви, моята в момента е с компютьр от 1.7 и вариатора си работи
              ALFA ROMEO 156 2.4 20V JTDM sportwagon ALFA ROMEO 155 Q4 300+++Ps.
              Alfa Romeo 145 3.0V6
              Alfa Romeo 33 1.7 16V 4x4 Аlfa spider 3.0 V6

Comment

Разбирасе, че са еднакви!
                Alfa Romeo 166 2.0 TS 2001

Comment

Немога да гарантирам на 100% , но и на 2.5 В6 е като на другита 8В мотори
                  EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                  EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                  NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Аз почти сьм сигурен,че екуто от моя трилитров шестак,ше стане на 155 8в.,наи мн. да иска тук там някои кабел да се промени,щото доста сьм се ровил и за двата модела,пиновете отговарят и на двата,дюзи на фуул груп,управление на помпа.......ама пак не мога сьс сигурност да кажа
                    Alfa Romeo 145 3.0V6

Comment

не се излагайте бе
                      вярно че всички са с мотроник 1.7, обаче най-малкото реда на паленето на цилиндрите между 6-ка и 4 клапановите не е еднакъв
                      да не говорим, че има и 1.7 моно инжекцион

Comment

Може ,не сьм се заглеждал добре,ама щото сьм закопчавал от шестака екуто на буксата на 155,и затва си го мисля, запалването наистина е за повече цилиндри и по друг ред,предполагам все нещо сходно ще има
                        Alfa Romeo 145 3.0V6

Comment

Добре де Гоше, щом всички ЕКУ'та са еднакви, защо на моята кола ЕКУ от 2.0 ТС 8кл не пасва?
                          В смисъл - колата пали, тръгва и се развърта.... но до 4000 об/мин и тогава става нещо и мотора спира. Не съм се задълбочавал да видя каква точно е причината, но казаното от мен е факт. Падне ли под 4000 об.мин и пак тръгва...
                          Явно има някаква разлика, но каква е...?!
                          AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
                          Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Първоначално публикувано от Z:)m Покажи съобщение
                            Добре де Гоше, щом всички ЕКУ'та са еднакви, защо на моята кола ЕКУ от 2.0 ТС 8кл не пасва?
                            В смисъл - колата пали, тръгва и се развърта.... но до 4000 об/мин и тогава става нещо и мотора спира. Не съм се задълбочавал да видя каква точно е причината, но казаното от мен е факт. Падне ли под 4000 об.мин и пак тръгва...
                            Явно има някаква разлика, но каква е...?!
                            т.е. ограничителят(прекъсвача) ти е на 4000? Това да не е от начина по който се броят оборотите на вала?

Даването на газ, води до пристрастяване!
                            Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                            Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Блока на шестака управлява бобините директно (без комутатори) иначе подредбата на крачетата е идентично , но са по 3 инжектора в паралел , а на 4 цилиндровия са по 2.
                              И в този ред на мисли блок от шестак ще подкара 4 цилиндрова кола , но обратното -не , а за ограничителя... колко искри дава 4 цилиндровия за оборот и колко 6 цилиндровия?
                              Last edited by gallena; d.m.y г., 07:55.
                              Alfa Romeo 155 Super
                              2.0 16V TS

Comment

Working...
                              X